Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2008 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης    Κύριο Σωτήρη Χατζηγάκη

Θέμα: «Ίδρυση Εφετείου για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου»

Το ζήτημα της Ίδρυσης εφετείου στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, απασχολεί έντονα τους πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που αναγκάζονται για τις υποθέσεις τους να ταξιδεύουν μέσω Αθηνών για την Ερμούπολη της Σύρου. Σύνηθες είναι το γεγονός να αναβάλλεται η εκδίκαση των υποθέσεων και οι συνήγοροι, κρατούμενοι, συνοδοί αστυνομικοί, συγγενείς να επιστρέφουν με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας μέχρι τρία διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Αντιλαμβάνεστε τις τεράστιες δαπάνες που δημιουργούνται και την ταλαιπωρία των πολιτών ακόμα και αν δεν υπάρξει αναβολή.
Με είχατε διαβεβαιώσει, καθώς και άλλους συνάδελφους βουλευτές και τους τοπικούς δικηγορικούς συλλόγους ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2007 θα είχατε προχωρήσει στην επίλυση του θέματος.
Προεκλογικά, ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για τη δημιουργία του Εφετείου στην πόλη της Μυτιλήνης. Έχει παρέλθει πλέον του έτος και αφού για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου γνωμοδότησε θετικά η ολομέλεια του Αρείου Πάγου εσείς ανακοινώσατε την ίδρυση του Εφετείου με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Οι κινητοποιήσεις τόσο του Δικηγορικού Συλλόγου Λέσβου, όσο και άλλων φορέων είναι συνεχείς με σκοπό τη επίτευξη του δίκαιου αιτήματος τους. 

Κατόπιν των ανωτέρω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης:
Δεδομένου ότι έχετε ανακοινώσει ότι συντάχθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την Ίδρυση του Εφετείου με έδρα τη Μυτιλήνη και υπεγράφη από εσάς :
• Αν υπάρχει η πολιτική βούληση να ιδρυθεί το Εφετείο Βορείου Αιγαίου και γιατί το Προεδρικό Διάταγμα παραμένει επί ένα μήνα στα συρτάρια του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς να προωθείται αρμοδίως;
• Αν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αν όχι γιατί ;
• Πότε προβλέπεται η λειτουργία του Εφετείου στη Μυτιλήνη;

 
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ